БНРСнимка: Ben Shread . УикипедияМеждупартийна група британски депутати заплаши да съди премиера Борис

...
БНРСнимка: Ben Shread . УикипедияМеждупартийна група британски депутати заплаши да съди премиера Борис
Коментари Харесай

Депутати искат да съдят Джонсън за отказ да разследва руска намеса

БНР

Снимка: Ben Shread . Уикипедия

Междупартийна група английски депутати заплаши да съди премиера Борис Джонсън, в случай че той не подреди без значение следствие за съветска интервенция в последните общи избори и гласуването в референдума за Брекзит през 2016 година

Депутатите обявиха, че отводът на държавното управление да проверява намесата на Кремъл е нарушаване на Европейската спогодба за човешките права, която дефинира правото на свободни избори в Протокол 1. Групата означи, че ще призове премиера в съда, в случай че не вземе нужните ограничения за отбрана на изборите в бъдеще. Джонсън бе известен за това с писмо, на което би трябвало да отговори до две седмици.

Подписалите писмото обявиха, че до момента министрите гледат на този сериозен въпрос изцяло безучастно и че не би трябвало да се разрешава на държавното управление да бяга от отговорност, тъй като хазната на ръководещите консерватори е цялостна с съветски пари. Правителството твърди, че не разполага с безапелационни доказателства за намесата на Москва. Парламентарната комисия за разузнаване и сигурност обаче означи, че Борис Джонсън и предшественичката му Тереза Мей " не са си помръднали пръста " за осъществяване на същинско следствие.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР